Език &
    BG /
    Език
    0
    Език &
    BG /
    Език
    •    

    Категории

     

     

     

    Вижте всички статии

    Какви видове душ-кабини и паравани за баня има?

    Какви видове душ-кабини и паравани за баня има?

    Купуването или поръчката на стъклена душ-кабина или параван за баня може да се превърне в много изнервящо и объркващо преживяване, за да ви помогнем за вашия информирам избор сме подготвили серия кратки и информативни статии по темата.

     

    На фокус: Какво представляват стъклените душ-кабини и паравани за баня?

     

    Много често клиентите, търговците и майсторите използват различни и объркващи изрази, обяснявайки за какъв тип продукт от закалено стъкло става дума. Един и същи тип изделие може да бъде назовано и като душ-кабина, ъглова кабина, и като параван, преграда за баня.

     

    Разбира се, няма категорично разделение кое как да бъде наричано, но за да подобрим комуникацията с нашите клиенти и за да се разбираме по-добре, ние сме направили условно разделение на продуктите, които произвеждаме по поръчка от закалено стъкло:

     

    Душ-кабини за баня от закалено стъкло.

     

    видове душ-кабини по поръчка София, Стара Загора, Пловдив  поръчай душ-кабини по размер София, Стара Загора, Пловдив  душ-кабини тип хармоника по поръчка София, Стара Загора, Пловдив  видове душ-кабини и цени по поръчка София, Стара Загора, Пловдив

    (Различни видове ъглови душ-кабини от закалено стъкло, разгледай всички модели с цена и поръчай от AB >>)

     

    В нашия продуктов каталог ние наричаме душ-кабина (shower cubicle/shower enclosure) стъклена преграда, при която има поне 1 врата (на панти или плъзгане) + поне 1 неподвижен стъклен панел и те сключват помежду си ъгъл, отделяйки душ-пространството, обикновено в ъгъла на помещението.

     

    В този случай, душ-кабините на AB могат да бъдат:

    • г-образни с врата на панти или плъзгане, с една или две врати
    • овални, с една или две овални врати на панти
    • петоъгълни с една или две врати на панти
    • г-образни душ-кабини тип хармоника, при които едната или двете страни се състоят от сгъващи се стъклени панели

     

    Душ-кабините се свързват с това, че се монтират с/върху поддушово корито или ъглово прагче за баня, но това не е задължително, могат да бъдат монтирани и директно на пода, ако е предвидено и правилно разположено отводнителното оборудване.

     

     

    Стъклени душ-паравани за баня.

     

    видове паравани по поръчка София, Стара Загора, Пловдив  видове паравани по поръчка София, Стара Загора, Пловдив

    Параван за баня или душ-параван (walk-in/shower screen) в каталога на AB това най-често представлява 1 неподвижно фиксирано стъкло, което отделя душ-пространството без врата.

     

    Статичните паравани за баня могат да бъдат прави или овални, но също така към тях могат да бъдат добавени малки подвижни или неподвижни стъклени панели, които позволяват парванът да увеличава и намалява ширината си и съответно предпазваната от пръскане площ, или да изпълняват декоративна функция.

     

     

     

    видове паравани по поръчка София, Стара Загора, Пловдиввидове паравани по поръчка цени София, Стара Загора, Пловдив

    Стъклените статични паравани могат да бъдат произведени със стандартни височини от порядъка на 190-200 см или пък до тавана на помещението, в зависимост от интериорния проекти и желания на клиентите.

     

    Ако единичен стъклен панел бъде монтиран на панти към стената, тогава имаме стъклена врата за душ. тя може да бъде поставена, за да отделиспециално изградена ниша, където е душа или да се използва под формата на параван, който е подвижен и може да се прибере, когато не се използва душът.

     

    Особено предпочитани и практични в този случай са параваните тип хармоника, които позволяват стъклените панели да се прибират един към друг и да не заемат място.

     

     

     

    Стъклени прегради за баня и душ.

     

    видове прегради за душ по поръчка София, Стара Загора, Пловдив  видове прегради за душ по поръчка София, Стара Загора, Пловдив  видове прегради за душ по поръчка София, Стара Загора, Пловдив  видове прегради за душ по поръчка София, Стара Загора, Пловдив

    (Вижте всички модели стъклени прегради за баня с цена и поръчай от AB >>)

     

    Стъклена преграда или преграда/параван в права линия (shower enclosure/shower wall) ние наричаме комбинацията от поне 1 неподвижно фиксирано стъкло и 1 врата (на плъзгане или на панти), които са разположени в права линия.

     

    Обикновено такъв тип стъклени душ-прегради се използват за преграждане на пространство в банята от стена до стена, като по този начин се оформя просторно душ-пространството.

     

    >> Къде: София, Пловдив и Стара Загора в магазини Studio Sense можете да разгледате мостри, видове стъкло и да получите оферта по индивидуални размери.

    Остави мнение/коментар

    Код за сигурност
      Все още няма коментари