Колко струва една душ-кабина?

Дата: 06 Дек 2015

Колко струва една душ-кабина и защо?

 

Цената на душ-кабината или стъклената преграда за душ е това, което вълнува най-силно всички клиенти. Напълно разбираемо е да търсите най-изгодното предложение за вас и бюджета, който сте определили за ремонта на банята, затова ние ви предлагаме обобщение на начините за определяне на цените на душ-кабините и какво включват те.

При определянето на цената на душ кабината имат значение много фактори, това са най-вече материалът, от който е изработена, обковът (панти, плъзгащи системи, дръжки), размерите и формата на кабината, дали е поръчкова или готова (стандартна), както и някои допълнителни специфики, които се отнасят предимно за стъклените душ-кабини по поръчка.

 

 

Готови душ-кабини

 

Когато избирате готова душ-кабина, имате опцията тя да бъде от стъкло (най-често 4 или 6 мм, по-рядко 8 мм) или пластмаса (полистирол), цените на двата типа кабини са сходни, но кабините от стъкло са все пак по-скъпи от пластмасовите. При някои стандартни кабини, може да получите оферта с цена, която включва поддушовото корито, но по-често то не влиза в цената и е на стойност от 150 до 300-400 лева, като разбира се има и по-скъпи поддушови корита, които са дизайнерски или с иновативни форми и материали.

 

Готова душ-кабина Ideal Standard  Квадратна ъглова душ-кабина ravak  Ъглова овална душ-кабина ravak

 

 

Форми и материали

По правило овалните душ-кабини са малко по-скъпи от правоъгълните и квадратните, поради допълнителния процес на огъване на плоскостта (стъкло или пластмаса), но това не е задължително, в зависимост от офертите на различните търговци и дистрибутори, можете да попаднете на овални душ-кабини от 300 лева, а горният таван е около 2 000 лева, като отново става въпрос за луксозни серии и марки, със специфични характеристики. Правоъгълните и квадратни душ-кабини са в подобен ценови диапазон от около 280 лева до над 2 000 лева за брой.

По-евтините варианти обикновено са от по-тънък материал, от обикновено прозрачно, ако е стъкло, това означава, че ще има и лек зеленикав оттенък, тъй като кристално прозрачното стъкло също е в по-високия ценови клас. Душ-кабини с декоративни матировки или релефни плоскости също са по-скъпи от обикновените прозрачни или матирани прегради и кабини за душ.

 

 

Плъзгане и отваряне

Най-често стандартните готови душ-кабини са с врати на плъзгане, но имайте предвид, че ако системата се повреди за нея няма резервни части и ще трябва да подмените цялата кабина или преграда. Когато кабината е на панти, това значително повишава нейното качество и издръжливост. Качествените и надеждни плзъгащи системи са също чудесен и много практичен избор, преграда или кабина с качествена плъзгаща система ще надвишава 1 000 лева за брой. Най-често срещаните цветове на обкова (това са всички лайстни, профили, плъзгащи ролки, държачи за стена, държачи за стъкло, панти за стена, панти за стъкло, дръжки за вратата) са хром, сребрист мат и бяло, това са и най-търсените видове, като първенството се държи от полирания хром, затова и повечето душ-кабини и прегради за баня са с обков в цвят хром.

 

 

Доставка и монтаж на готови душ-кабини

За доставката и монтажа на готовите душ-кабини сте отговорни вие, можете да ангажирате майстора, който е работил по банята ви, да монтирате сами или да наемете фирма. Някои търговски обекти предлагат услугтаа доставка и монтаж, за което трябва да попитате на място при консултация или покупка на душ-кабината.

 

 

Душ-кабини по поръчка

При моделите душ-кабини по поръчка имате по-голям избор от цветове на стъклото, дебелини, декорации и видове обков. Тук цените ще бъдат чувствително по-високи от тези на душ-кабините в строителния хипермаркет, но и качеството е на много по-високо ниво. Индивидуалният подход при изграждането на душ-кабина означава, че вие ще получите консултация на място в търговски обект, можете да договорите дата и час за посещение за размери и допълнителна консултация и уточнение на някои детайли на място. Тази услуга е безплатна при капариране на поръчка за изработка или се приспада, ако направите поръчка в последствие. Обикновено, посещението за взимане на размери на място, без да сте ангажирани с поръчка, струва между 25 и 80 лева (в зависимост от фирмата, населеното място и т.н.).

 

Душ-кабина по поръчка матирано стъкло AB Glass Studio  Душ-кабина хармоника със сгъваеми врати по поръчка, кафяво стъкло AB Glass Studio  Душ-кабина със златни панти и декорация цветя по поръчка AB Glass Studio

 

 

Материали и цени

При прегради за баня и душ-кабини по поръчка се работи основно със закалено стъкло от 6 или 8 мм (в по-редки случаи 10 мм), което е здраво, красиво и безопасно. Цените на поръчковите душ-кабини се влияят много, както от стандартните фактори размери, височина, цвят и дебелина на стъклото, форма на кабината, така и от още един много важен фактор - сложност на проекта. Има ситуации, в които е необходимо по-специално проектиране и предвиждане на множество затруднения (големи кривини и наклони, много тясно пространство, специфична облицовка, която се пробива трудно или се руши при пробиване, много големи размери, сложност на транспорта и доставянето до работната площадка и др.). Колкото по-сложен е проектът и с по-специфични изисквания, толкова повече това се отразява на нарастването на цената.

 

 

Доставка и монтаж на душ-кабини по поръчка

Все пак, повечето проекти са съвсем стандартни и благодарение на възможността да поръчате точно това, което искате, можете да реализирате напълно представите си за идеалната баня. Цените на поръчкова преграда или душ-кабина могат да започват от около 700 лева и да достигат до 2 000-3 000 лева при луксозно изпълнение. Цената на доставката и монтажа е отделно от стойността на продукта. Доставка и монтаж на душ-кабина или преграда по поръчка може да струва средно от 100 до 180 лева, а при специфични обстоятелства и повече. 

За да получите детайлна и точна информация колко ще струва вашият проект, можете да посетите някой от нашите магазини и дистрибутори или да се обърнете със запитване на нашия e-mail или форма за контакти. С удоволствие ще ви консултираме и ще изготвим оферта специално за вас.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари

Нови продукти

Гранитогрес Ragno Woodessence

Гранитогрес Ragno Woodessence

-45%
Цена: 29.00 лв
Каталожна цена: 53.00 лв
виж отстъпката
Отстъпки за вас
Цена: 29.00 лв
Каталожна цена: 53.00 лв
Отстъпка:24.00 лв (45.28%)
Плочки и гранитогрес Ragno Eterna CleanOut

Плочки и гранитогрес Ragno Eterna CleanOut

-20%
Цена: 94.00 лв
Каталожна цена: 117.50 лв
виж отстъпката
Отстъпки за вас
Цена: 94.00 лв
Каталожна цена: 117.50 лв
Отстъпка:23.50 лв (20.00%)
Плочки за баня и кухня Ragno Mélange Glossy

Плочки Ragno Mélange Glossy

-20%
Цена: 94.00 лв
Каталожна цена: 117.50 лв
виж отстъпката
Отстъпки за вас
Цена: 94.00 лв
Каталожна цена: 117.50 лв
Отстъпка:23.50 лв (20.00%)

Facebook

Върни До Горе