Филтри

Категории

Душ-кабини по поръчка

Дата: 07 Дек 2015

Душ-кабината винаги е най-доброто решение за вашата баня, стига помещението да предлага достатъчно пространство за изграждането или монатажа й, ако е готов модел. Благодарение на душ-кабината, вие можете да разделите банята на две функционални пространства суха и мокра част, като винаги можете да влезете набързо по чорапи, без да се притеснявате, че може да се намокрите, ако някой току що е взел душ. Елиминира се и нуждата да забърсвате и попивате водата след всяко къпане. Така плочките и мебелите в банята ви се запазват чисти за много по-дълго време, защото до тях не достигат водни и сапунени пръски, които неизбежно оставят следи и се натрупват.  

 

 

Душ-кабина с две врати на панти  Душ-кабина от стъкло с декоративна матировка  Петоъгълна душ-кабина с две врати и линеен сифон  Стъклена душ-кабина Clear Vision стъкло с голяма дръжка за хавлия

 

 

Какво трябва да знаем при избора на душ-кабина?

Душ-кабините се предлагат и произвеждат както в стандартни форми и размери - правоъгълни и квадратни, овални, петоъгълни, така и в нестандартни размери и форми, които най-често се изготвят по индивидуалните размери на бянатя и по поръчка за конкретен клиент. Кабините могат да бъдат окомплектовани с различен тип обков, могат да имат плъзгащи, сгъваеми "тип хармоника" или отваряеми врати, като първите по правило пестят място, тъй като изискват минимална площ за отварянето, а отваряемите са по-издръжливи във времето, по-надеждни и максимално изчистени, което пък улеснява поддръжката им.

Душ-кабините най-често стъпват върху поддушово корито (душ-корито) от акрил или порцелан, но това далеч не е единствената опция за пода на вашата душ-кабина. Можете да направите специално по-ниско ниво на пода, можете да поставите прагче, върху което да стъпи кабината ви, а можете да изберете най-съвременния вариант и да поставите линеен сифон под вратата на кабината, като статичните стъкла стъпват директно на пода. Правилото тук е, колкото по-малко елементи, ръбове и цепнатини, толкова по-лесно за чистене, по-красиво и по-функционално!

 

 

 

Стъклена или пластмасова?

Душ-кабините се произвеждат от два типа материали: естествени - различни видове стъкло и изкуствени - пластмаси, като най-често това е полистирол. Дебелините на плоскостите, от които се правят душ-кабини варират от 4 мм до 10 мм, като оптималните дебелини, които ви осигуряват едновременно здравина, стабилност, но и лекота при експлоатация, това са 6 мм и 8 мм. Особено валидно това е за стъклените плоскости, тъй като с повишаване на дебелината, те стават значително по-тежки и крият опасност при транспорт и експлоатация.

Плоскостите от полистирол са леки, удобни, сравнително безопасни при евентуално счупване, но са по-трудни за поддръжка и порестата повърхност на пластмасата задържа мръсотия, която се натрупва с времемто и не може да бъде почистена. Самият материал е склонене към бързо стареене, пожълтяване и губи искрящия си ефект по-бързо в сравнение със стъклото.

Стъклените душ-кабини са по-лесни за поддръжка, тъй като стъклото се чисти лесно, не задържа, структурата му е плътна и се запазва в идеален вид дълги години наред. С навлизането на високите технологии във всички сфери на живота, се появиха стъкла с вградена защита, която отблъсква сапунената пяна, като значително улеснява поддръжката на стъклата. Дори и стандартните флоатни стъкла могат да се обработват периодично с нано-препрарати, които да запазват чистотата им по-дълго време, карайки водните капки да се стичат много лесно и да не се задържат и засъхват на повърхността.

Безопаснотта на стъклените душ-кабини се постига чрез процес на закаляване или темпериране на стъклото, което го заздравява до 9 пъти повече, в сравнение с обикновено стъкло на прозорец, например. Процесът на закаляване допринася за безопасността и по друг начин, ако все пак стъклото се счупи, то се пръска на малки (по 1 см) парчета, които не могат да наранят сериозно човека.

 

 

 

Опазване на околната среда

Не на последно място, стъклото е един от материалите, подлежащ на най-много цикли на рециклиране, това означава, че когато настъпи време да смесните своята стъклена кабина, 90% от нея може да бъде рециклирана без загуба. Освен това, стъклото се произвежда от естествени материали и не замърсява околната среда, то е напълно безопасно. Пластмасата, от своя страна, има по-малък живот, дори при рециклиране, а натрупването й като излишен отпадък води до замърсяване на околната среда.

 

 

Асортимент и срокове

Ако желаете душ-кабината да бъде доставена и монтирана бързо, тогава трябва да се насочите към готов модел, който обаче не би могъл да пасне напълно точно до мм на повечето помещения, което означава, че може да имате проблеми с монтажа или при експлоатация (непасване, недобро затваряне, недобро уплътняване и др.). Относно избора, ще трябва да се съобразите с наличните на склад продукти, които обикновено са с базов обков и цвят на стъклата, за да могат да се харесат на по-голям брой хора.

Ако държите на качественото изпълнение, предвидете 15 дни и поръчайте душ-кабина, която ще бъде направена специално за вас, а при желание доставена и монтирана от опитни специалисти по монатажа на душ-кабини и продукти за баня. Ако изберете този вариант, вие получават свободата да съчетавате модели обков, цветове на стъкла, да поръчате декорация на стъклата, дори да изпишете собствените си имена или любим цитат на стъклото. Освен това, ще можете да избирате между опции, които позволяват да се направи както бюджетно решение, така и луксозно изпълнение, включващо златен обков, луксозни системи за плъзгане, специални стъкла, декорации и принтове.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари
Върни До Горе