Филтри

Категории

Важно при избора на душ-кабина

Дата: 24 Юли 2017

Душ-кабините (душ-прегради) обикновено се състоят от няколко панела от стъклен или пластичен материал, поставени под ъгъл, които преграждат пространството около душа. Могат да бъдат със или без врата, в зависимост от типа на изграждане. Преградите без врата най-често се наричат паравани, а тези с врата душ-кабини (ъглови, овални, петоъгълни и др.) или душ-прегради (например, в права линия).

 

AB Group предлага впечатляващ избор от душ-кабини, прегради и паравани, произвеждани изцяло по поръчка и желание на клиента, отговарящи на специфичните нужди на вашата баня.

 

На пазара се предлага богат избор от прегради за баня, включително прегради за големи душ-пространства, ъглови душ-кабини с различна форма, парни и хидромасажни кабини, готови и поръчкови модели.

 

Какво е важно да знаете при избор и покупка на душ-кабината?

 

Пространството

Както голямото, така и малкото пространство изискват предварителен план, за да вземете най-доброто от това, което предлагат. Ако имате голяма баня, можете да разположите едновременно душ-кабина и вана, можете да изградите голям двоен душ-бокс за семейната баня, да сте разточителни в избора и размерите.

Ако банята е малка, може би ще се спрете на вариант с ъглова душ-кабина или статичен единичен параван. Едно от най-добрите решения тук са преградите тип "хармоника", които могат да се прибират и да освобождават пространство.

И в двата случая, най-добрият подход е индивидуалният - при покупка на поръчкова кабина, имате възможност да използвате максимално добре предвиденото за това пространство, независимо дали то е тясно или широко.

 

Разположение

Най-често душ-кабините се разполагат в някой от ъглите на банята - това е, така да се каже, класическото решение. За клиентите е важно да знаят, например, че душ-кабината може да бъде разположена и централно (с П-образна форма) на стената. Важното в този случай е да се избере подходящото поддушово корито, ако ще има такова, или подходящ сифон за баня и прагче, ако ще има такова.

 

Какво е важно за стъклото

По-голямата част от душ-кабините се произвеждат от стъкло, най-важните моменти при стъклата са:

  • Закаленото стъкло от 8 мм е идеален вариант - здраво, устойчиво, сигурно и лесно за почистване
  • При желание за продукт от 10 мм стъкло е важно да се знае, че поради голямото тегло има нужда от повече укрепване. Колкото по-дебело е стъклото, толкова по-тежко е то.
  • При желание за извити и дизайнерски стъкла, се ползва по-малка дебелина стъкло, най-често 6 мм За да се постигне оптимална цена на продукта, може да се ползва 6 мм стъкло (4 мм, при някои нискобюджетни готови кабини)

Препоръчваме ви статия посветена на безопасното стъкло и статия за видовете стъкла.

 

Поддушово корито

Поддушовото корито е не само функционален елемент, но и въпрос на стилови предпочитания. За някои клиенти, поддушовото корито е необходимо за визуално отделяне на зоната на душа, а също така имат по-голямо доверие, че този продукт ще намали опасността от протичане на кабината. Предлагат се различни видове поддушови корита - от порцелан, пластмаса, композитни материали, камък. Повечето достъпни модели са със стандартен размер, но може да се направят и поръчкови варианти. Върху всеки вид корито може да се монтира поръчкова душ-кабина или да се постави готова.

Подобен вариант е ограждането на душ-бокса с прагче, отново от различни материали: полимерни композити, камък, изградено от плочки и др. Най-важното за прагчето е, че наклонът следва да бъде направен навътре към душ-бокса (съответно, към сифона), за да се постигне максимално предпазване от изтичане на вода при къпане.

В други случаи, клиентите желаят подът да бъде непрекъснат, да няма корито или праг, тогава се поставят линейни сифони по специален начин и се изграждат безрамкови кабини по поръчка, които прилягат плътно на пода и стените - в това начинание, както за консултация, така и за проект и изработка, можете изцяло да се доверите на AB Group.

 

Плочки и настилки

Душ-кабините могат да се монтират върху всякаква стандартна подова и стенна настилка. Видовете настилки, които биха могли да усложнят процеса на монтаж и уплътняване на кабината са:

  • естествени каменни облицовки, могат да са много крехки и чупливи за разробиване и да бъдат повредени
  • неравни, грапави настилки и облицовки, уплътняването на кабина, която ляга върху такъв тип повърхност ще бъде по-трудоемко и без гаранции

Душ-кабините могат да бъдат монтирани на стени, изградени от всякакви материали, няма ограничение дали стената ще е тухла, газобетон, гипскартон и т.н.

 

Лява или дясна

Уточняването на тази на пръв поглед незначителна подробност, може да ви спести доста нерви и допълнителни разходи, в случай, че направите прибързана покупка, която не сте обмислили спрямо даденостите на помещението.

Когато избирате дали вратата ще се отваря наляво или надясно, вземете предвид нейния размер и площта, която ще е необходима за да може да се отвори достатъчно, за да влезете, без да се опира или удря в друга част от обзавеждането.

В някои случаи е възможно отварянето на кабината да бъде направено навътре, за да се отвори достатъчно място за тоалетна, мивка или друго обзавеждане.

Ако вратата ви е плъзгаща, това ще спести място и ще направи кабината подходяща за тесни бани.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари
Върни До Горе